top of page

The national school for young talented students. For info in English please send me a pm

Sweelinck Academie.         Nationale opleiding voor jong toptalent

Muziek is je lust en je leven. Je doet niets liever dan musiceren; je speelt iedere dag en je bent ook niet bang om hard te studeren. Misschien denk je er zelfs al over van muziek je beroep te maken. Herken je jezelf hierin? Dan is de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam iets voor jou.

Op de Sweelinck Academie krijg je hoofdvakles op je instrument en ik geef wekelijks een groepsles. Kamermuziek, solfège, harmonie en muziektheorie zijn vakken die je naast je cello les volgt. En is er aandacht voor onder meer koorzang, beweging en podiumpresentatie, waarmee je jouw speciale talenten leert ontwikkelen. Internationaal bekende gastdocenten geven speciale masterclasses en je kunt ook altijd de masterclasses van de vakopleiding bijwonen. Tijdens verdiepingsdagen wordt een paar maal per jaar aandacht besteed aan specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld improvisatie en compositie.

De lessen worden voornamelijk op vrijdag en zaterdag gegeven, zodat je naar je eigen basis- of middelbare school kunt blijven gaan. Ook is het mogelijk de Sweelinck Academie te combineren met het voortgezet onderwijs op het Gerrit van der Veen College (havo/vwo) in Amsterdam-Zuid of het IVKO. Je krijgt daar een aangepast lesprogramma, zodat je je muziekstudie met school kunt combineren.

Website

bottom of page